CROSSFIT Beveren

Kom het beste van jezelf geven tijdens onze CROSSFIT LESSEN!

Onze lessen zorgen voor een beter uithoudingsvermogen, meer energie, kracht, flexibiliteit, arbeidsvermogen, snelheid, coördinatie, behendigheid & evenwicht! Kortom met deze lessen heb je een complete workout! Onze coaches houden steeds rekening met ieders niveau, zo kan iedereen deelnemen ongeacht leeftijd of geslacht.

Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, touwen, pull up bars, etc… De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden!

De lessen hebben een maximum capaciteit van 14 deelnemers, zo kan iedereen optimaal bijgestuurd worden. Naast onze volledig ingerichte hal hebben wij ook een buiten platform waar de lessen kunnen doorgaan bij goed weer.Zowel de in- als outdoor ruimte zijn vrij te gebruiken als er geen les bezig is.Gelieve steeds je plaats te reserveren.

Ons CrossFit aanbod bestaat uit 4 verschillende niveau’s.

  1. No-Barbell WOD
  2. CrossFit WOD
  3. CrossFit pro WOD
  4. CrossFit Competitors

NO-BARBELL WOD

De ideale instaples voor onze CrossFit Workout Of the Day.

In deze les gebruik je geen barbells (gewichthefbaren) en doe je geen ingewikkelde barbell-bewegingen.

Deze les is niet minder intensief dan andere CrossFit lessen met barbells.

Doel van deze les: algemene fitheid, gewichtsverlies en in topvorm geraken.

Voor wie?

Deze les is letterlijk voor iedereen. Deze les kan tevens als proefles gebruikt worden door zijn laagdrempeligheid en zijn aanpasbaar karakter. Wanneer je deze les super vindt kun je deze les steeds blijven volgen.

CROSSFIT WOD

Dit is de basis CrossFit les. Iedereen die start en de volgende stap wilt zetten  na de ‘No-Barbell-WOD’ zal deze les voor enige tijd volgen. Door constant te variëren op zowel functioneel als intensief vlak zullen je  doelen bereikt worden. Tijdens deze lessen maken wij wel gebruik van barbells en vinden de technische lifts hun intrede.

Voor wie?

Voor iedereen, de geoefende sporter of de persoon met een sedentaire levensstijl die er graag eens wil “invliegen”.

Iedereen werkt dezelfde training af, al dan niet aangepast aan zijn mogelijkheden door scaling.

Dit is noodzakelijk omdat ieder lichaam verschilt in niveau, niet in aard.

Wat leeftijd betreft is iedereen vanaf 16 jaar welkom. Wij houden rekening met leeftijd en blessures, maar dit hoeft geen beperking te zijn. Wil je eens CrossFit op een leuke en speelse manier beleven? Dan hebben wij als oplossing de Fun les op zaterdag.

CROSSFIT PRO

CrossFit in al zijn facetten met uitdaging en vervolmaking van de technische bewegingen.

Wij stoppen niet bij enkel bij kracht waaronder squat, presses en deadlifts maar leggen ons ook toe op de meer technische gymnastics en olympic weightlifting.

Voor wie?

Het is niet mogelijk met deze les te starten als absolute beginner. Wij verwachten minstens 6 maanden ervaring in de CrossFit WOD of in een andere CrossFit-box. Het spreekt voor zich dat deze WOD een stuk veeleisender is en voor een grotere belasting zorgt. Het is dus erg belangrijk dat je lichaam over de nodige kracht en conditie beschikt en je blessurevrij bent.

Wij stomen je klaar om next level te gaan, richting competitor.

CROSSFIT COMPETITOR

Dit is onze WOD enkel voor competitie atleten. Wij stomen je klaar om deel te nemen aan CrossFit wedstrijden. Tijdens deze lessen worden ook de qualifiers ingeoefend en opgenomen onder leiding van een coach.

Voor wie?

Enkel en alléén op uitnodiging van de coaches.

Meer info over CrossFit kan je vinden op onze afzonderlijke CrossFit website.

Gelieve steeds op voorhand te reserveren.

Dit kan via Uw account op de website of de app.

Nog niet helemaal duidelijk wat CROSSFIT precies inhoud?